055 - 599 82 22 Bestellen Infocentrum Helpdesk

Alleen het beste is goed genoeg

Bakkers moeten voldoen aan een strenge regelgeving. Voor ambachtelijke bakkerijen betekent dit minimaal de hygiënecode voor brood- en banketbakkerij. In de ontwikkeling wordt de norm verder opgeschroefd naar FSSC22000.

Dit betreft een kwaliteit management systeem waarbij de organisatorische processen worden geborgd. Inmiddels is al 60% van de aangesloten Top Bakkers gecertificeerd voor FSSC22000.

Binnen het wettelijke kader dient de bakker ook productinformatie beschikbaar te hebben zoals allergenen.

Om de bakkersrecepturen en de bijbehorende ingrediënten direct om te zetten naar productinformatie en allergenenspecificatie, zijn onze bakkers aangesloten op GS1-DAS. Last but not least laat Top Bakkers op het gebied van productkwaliteit bij alle aangesloten bakkerijen jaarlijks een 30-tal producten keuren.

Hierbij testen we niet alleen producttechnisch, maar ook op houdbaarheid en bijvoorbeeld listeria. Deze keuringen vinden allen plaats bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Dit is een onafhankelijk instituut en hét kenniscentrum voor de brood- en banketbakkerij.