055 - 599 82 22 Bestellen Infocentrum Helpdesk

Bakkerij Hirdes wint opnieuw Top Bakkers competitie!

Afgelopen dinsdag hield de organisatie Top Bakkers wederom haar jaarvergadering. Tijdens dit overleg wordt traditiegetrouw de ‘Top Bakker van het Jaar’ bekend gemaakt. Een eretitel die over 2016 ten deel viel aan bakkerij Hirdes uit Krabbendijke. Patrick Tissen, commercieel directeur van Top Bakkers, reikte de beker met veel lof en trots uit aan Karel van der Est van Bakkerij Hirdes.

Top bakker van het Jaar
Bakkerij Hirdes scoorde maar liefst 123.8 punten. Een score die traditiegetrouw is opgebouwd uit 9 hoofdcategorieën waaraan jaarlijks nieuwe actuele criteria worden toegevoegd. De beoordelingen vanuit het Nederlands Bakkerij Centrum staan hierbij centraal. Daarnaast beoordelen de accountmanagers van Top Bakkers jaarlijks de uitstraling van de bakkerij bij alle aangesloten bedrijven en spelen wettelijke criteria op gebied van etikettering en productinformatie (GS1-das) een belangrijke rol. ”Ook kijken we naar de organisatiegraad van de bakkerij, waaronder elektronische facturatie en de behaalde certificaten op gebied van voedselveiligheid”, aldus Nico Colenbrander, kwaliteitsmanager van Top Bakkers. Daarbij is het behalen van een FSSC 22000 certificaat tegenwoordig noodzaak voor een plaats in de Top 20.

Dick Hirdes zelf niet aanwezig
Karel van der Est, medevennoot van Bakkerij Hirdes, was zichtbaar verrast bij bekendmaking. Dolgelukkig aan de ene kant en tegelijk teleurgesteld dat eigenaar Dick Hirdes vanwege trieste familieomstandigheden niet aanwezig kon zijn. Kort na de bekendmaking feliciteerde algemeen directeur Wim Doedens per telefoon Dick Hirdes en ‘voelde’ door de lijn de trots en blijdschap van de nieuwe Top Bakker van het Jaar.

Het lekkerste brood
Bakkerij Hirdes is een geweldig voorbeeld van en voor Top Bakkers. De bakkerij staat voor warmte, vakmanschap, professionaliteit en service. Daarnaast heeft Bakkerij Hirdes een grote passie voor hun eigen streekproducten en zijn o.a. de bolussen en de worstenbroodjes een groot regionaal succes. Daarnaast heeft de bakker een warm hart voor zowel klanten als medewerkers.

Het netwerk
Top Bakkers zijn inspirerende en bevlogen ondernemers. Toppers bij wie al generaties lang vakmanschap de basis vormt voor de smaak en beleving van brood. Daarbij gebruikmakend van de beste ingrediënten en rekening houdend met mens, milieu en omgeving. De organisatie combineert het bakkersambacht met professioneel management. Het fijnmazige distributienetwerk van de 63 aangesloten bakkerijen zal in de nabije toekomst innovatief worden geoptimaliseerd.