Top Bakkers en duurzaamheid

Dagelijks aan de bak voor een betere toekomst!

Top Bakkers en duurzaamheid
Aandacht tot de laatste kruimel!

Met ruim 60 lokale (Top) Bakkers bakken we brood en banket waar de passie en smaak vanaf spatten. De producten die we bereiden zijn met uiterste zorg tot stand gekomen. Voor u als fijnproever, maar zeker ook voor de omgeving. Als organisatie die haar bestaansrecht dankt aan talloze aangesloten familiebedrijven, weten wij immers als geen ander hoe belangrijk het is om zorg te dragen voor de volgende generatie. Want het is ook vaak de volgende generatie die het ambacht voort zal zetten.
Top Bakkers moedigt ieder initiatief om de duurzaamheid van onze bedrijfsketen te vergroten dan ook van harte aan. Met ons landelijke netwerk van regionale bakkerijen beperken wij niet alleen de uitstoot die voortkomt uit logistieke handelingen, maar we zetten graag een stapje meer als het op duurzaamheid aankomt. Vanuit onze lokale oriëntatie zijn aangesloten bakkerijen erg gericht op de directe leefomgeving. Energiebesparing, afvalbeperking en minimalisering van food miles zit al in ons DNA.  Graag willen we verder inspireren met gezonde, lokale voeding, vermindering voedselverspilling en continuering van het prachtige ambacht.  Binnen dit kader past het gebruik van lokaal verkregen grondstoffen. Tezamen een concept waar wij als organisatie ontzettend trots op zijn. Binnen dat kader zoeken wij graag de samenwerking op met partners om onze ecologische voetafdruk zo minimaal mogelijk te maken.