Bakker in beeld
met deze maand: Wim Blom.

Iedere dag zijn ruim 60 ambachtelijke Top Bakkers aan de bak voor heel Nederland. Door het landelijke netwerk dat bestaat uit deze bakkers,  is Top Bakkers in de gelegenheid om lokaal brood en banket landelijk te leveren. Het is dankzij de aangesloten bakkers dat vrijwel ieder denkbaar brood- en banketproduct bestelbaar is en dat talloze klanten in de foodretail, zorg, horeca en catering dagelijks van de smaak van pure ambacht kunnen genieten.
Maar wie zijn deze aangesloten bakkers?

Bij bakker in beeld zetten we maandelijks één van de Top Bakkers in het zonnetje, om zo meer over de bakker, de bakkerij en de ambachtelijke producten uit deze bakkerij te weten te komen.

Wim Blom
Kort samengevat

Gevestigd in:
Hasselt (Overijssel).

Bestaat sinds:
Meer dan 100 jaar.

Aantal winkels:
6.

Staat bekend om:
Al het brood wordt met 100% Nederlands tarwe bereid.

Link naar website

Al meer dan 100 jaar…

Het is inmiddels alweer ruim honderd jaar geleden dat familie Blom begon met het bakken van brood. Begonnen in Genemuiden, om uiteindelijk in Hasselt te eindigen. Dit laatste werd gerealiseerd door de huidige eigenaar, bakker Wim Blom, die de bakkerij heeft uitgebouwd tot het formaat wat deze nu heeft.
In de loop der jaren kwam er vanuit het bedrijfsleven steeds meer vraag naar de producten van bakkerij Wim Blom. Deze vraag maakte dat de bakkerij tot op heden dagelijks aan ongeveer 180 afnemers levert. Hieronder vallen diverse ziekenhuizen, supermarkten, bedrijfskantines en bakkerswinkels.

Naast het bedrijfsleven belevert bakkerij Wim Blom vanzelfsprekend ook de eigen winkels, die zich allen in de omgeving van Zwolle bevinden. Inmiddels is het aantal eigen winkels uitgegroeid tot 6 stuks en weten vele mensen de weg naar de winkels goed te vinden!

Uniek in Nederland!

100% Nederlands tarwe

Bakkerij Wim Blom gaat voor ambacht uit de streek. Dat uit zich onder andere in het feit dat zij als enige bakker in Nederland voor alle broden gebruik maken van Nederlands tarwe. Dit tarwe is afkomstig van de Friese polders, waar het vanwege het Nederlandse klimaat met specifieke aandacht is geteeld. Zo geldt ook voor al het gebruikte tarwe dat het met liefde en passie tot stand is gekomen, net als het brood en banket van bakker Wim Blom. Het gebruik van 100% Nederlands tarwe is in lijn met hetgeen waar bakker Wim Blom voor staat: dichtbij, pure grondstoffen en hoge kwaliteit.

Traditioneel vakmanschap

Brood en banket van bakkerij Wim Blom is bereid door vakmensen en met uitsluitend hoogwaardige grondstoffen. Extra trots is bakker Wim Blom op de wijze waarop al het brood in de bakkerij wordt bereid, namelijk op de traditionele wijze waarbij er ruim de tijd wordt genomen voor het rijsproces van het brood. Zo krijgt ieder brood tot wel 3,5 uur de tijd om smaak en malsheid te ontwikkelen. Iets wat mogelijk is dankzij de twee bollenkasten van de bakkerij.

Naast het product steekt bakkerij Wim Blom ook veel aandacht in de klant. Service staat voorop en de klant kan dan ook met vrijwel alle specifieke wensen bij de bakkerij terecht. Bakkerij Wim Blom staat graag dicht bij de klant en brengt de passie en liefde voor het bakkersvak dan ook graag op deze manier over.

Tot slot blijkt het streven naar de optimale klantbeleving ook uit de bezorgservice die de bakkerij aan haar klanten biedt. Is een klant namelijk niet in de gelegenheid om naar één van de zes winkels toe te komen, kan het assortiment ook online worden bekeken en besteld. De bestelling wordt vervolgens keurig netjes (thuis)bezorgd.

Specialiteiten

Met zes winkels en ruim 180 afnemers die dagelijks worden beleverd, gaat er iedere dag een grote hoeveelheid brood en banket bij bakkerij Wim Blom de deur uit. De ambacht en passie spat van ieder product af en is ook in de smaak terug te vinden, maar toch zijn er enkele producten waar de bakker zichzelf specialist in noemt. Hieronder een kleine selectie van de specialiteiten die iedere klant volgens bakker Wim Blom geproefd moet hebben.

Blommetje

Fris en verantwoord broodje voor tussendoor. Gevuld met rozijnen en een knapperige bite van hazelnoten.

Opa Piet’s brok

Simpel super lekker. Een heerlijk zachte koek gemaakt van kruidige koekkruiden en 100% Nederlandse roomboter. Een echte klassieker.

Ijsselstoet

Een luchtig brood gemaakt van Hollands tarwe, spelt en rogge. Gedecoreerd met geplette haver en lijnzaad, wat zorgt voor een smaakvolle en knapperige korst.