Op woensdag 29 januari werd Bakkerij van Doorn uit Schijndel uitgeroepen tot Top Bakker van het Jaar 2020. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse bakkersvergadering van Top Bakkers, die deze keer plaatsvond in de sprookjesachtige omgeving van het Efteling hotel in Kaatsheuvel.

Met een brede glimlach werd de prijs door de broers Mark en Maikel van Doorn in ontvangst genomen. En terecht, want met de vele eisen waar een bakker tegenwoordig aan moet voldoen, is het een hele prestatie om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. De tweede plaats was dit jaar voor Bakkerij Pot uit Barendrecht en ook Bakker Wim/Bakkerij Mol uit Breda viel met een respectabele derde plaats in de prijzen.

De uitreiking vond plaats onder leiding van kwaliteitsmanager Nico Colenbrander, die even later inzicht verschafte in de verkiezingsprocedure. Zo wegen maar liefst twaalf onderdelen mee in de normering, waarbij ieder onderdeel zijn eigen weging heeft. Denk hierbij aan certificeringen, datakwaliteit, productetikettering en natuurlijk ook de klanttevredenheid. De bakker uit Schijndel scoorde hoog op productkwaliteit, wat uiteindelijk leidde tot een score van ruim 116 punten. Dankzij deze fantastische score mogen de broers Van Doorn zich nu een jaar lang Top Bakker van het Jaar noemen.

Naast de verkiezing van de Top Bakker van het Jaar werd er dit jaar ook dieper ingegaan op ‘Bakkers voor Bakkers’, een nieuw initiatief dat met ingang van dit nieuwe jaar door Top Bakkers werd geïntroduceerd. Door dit nieuwe initiatief zijn de aangesloten Top Bakkers nóg beter in de gelegenheid om te profiteren van elkaars kracht, kennis en specialisme. De deelnemende bakkers kunnen zowel leveren aan- als afnemen van hun collega-bakkers, wat op de lange termijn leidt tot meer voordeel, tijd en energie.

Verder werd de vergadering bezocht door illusionist Victor Mids, voor velen bekend van het televisieprogramma Mindf*ck. Op energieke wijze wist hij de bezoekers aan zich te binden met een boeiend verhaal over de werking van het menselijke brein. Ook hier werden de broers Maikel en Mark van Doorn in de schijnwerpers gezet en ontpopte zij zichzelf als ware assistenten van de illusionist.

Wim Doedens, algemeen directeur van Top Bakkers kijkt met trots terug op een geslaagde en inspirerende dag. “Er heerste een zeer goede sfeer en energie deze middag. Voor ons een mooie  basis om het ambacht, onze bakkers en organisatie nieuw elan te geven.”

bakkers met prijs