Wim Blom verkozen tot Top Bakker van het jaar!

Afgelopen donderdag 11 maart was het moment gekozen voor de uitreiking van de titel “Top Bakker van het Jaar”. Dit jaar werd de prijs uitgereikt aan bakker Wim Blom uit Hasselt.
Vanwege Covid-19 lukte het helaas niet om de uitreiking tijdens een jaarlijkse bakkersvergadering plaats te laten vinden. Daarom besloten Wim Doedens, Marco Simons en Nico Colenbrander een bezoek te brengen aan de winnaar zelf.

Wim Blom was verbaasd, maar blij verrast. Met een grote glimlach en gepaste trots nam hij de beker en plaquette in ontvangst, aangereikt door Wim Doedens. De trots was meer dan terecht gelet op de vele eisen waar bakkers aan moeten voldoen. Wim Blom slaagde erin om de hoogste score te behalen. Het waren met name de criteria rondom etikettering, klanttevredenheid, administratieve organisatie en certificering waar Wim Blom zich mee wist te onderscheiden. Dankzij deze fantastische prestatie mag  hij zich een jaar lang Top Bakker van het Jaar mag noemen.

Na een bezoek te hebben gebracht aan bakker Wim Blom, vertrok de delegatie van Top Bakkers om de reis voort te zetten naar het Gelderse Westervoort. Hier feliciteerden zij bakker Koenen en het team met het behalen van een fraaie tweede plek. Tot slot viel ook bakkerij van Doorn (de winnaar van 202) uit Schijndel in de prijzen, met een prachtige derde plaats.

Top Bakker van de maand.
Vanuit Top Bakkers zijn we trots om de winnaars en ook alle andere aangesloten bakkers te mogen vertegenwoordigen. Vakmensen en prachtige bedrijven die we nader in de picture willen zetten en nader op de kaart willen zetten. En intensiever onder de aandacht brengen bij “het grotere publiek”.

Zo hebben wij onlangs een salesfolder laten ontwikkelen, waarin de ambacht, de passie en het verhaal van Top Bakkers tekenend in kaart worden gebracht. Tevens is er een nieuwe catalogus ontwikkeld, met daarin prachtige sfeerfotografie afkomstig van diverse bakkerijen.

Een ander item waarmee wij bakkers graag in het zonnetje willen zetten, is een nieuw concept: de Top Bakker van de maand. Hiertoe zullen wij maandelijks middels social media één van bakkerijen tot de ‘Top Bakker van de maand’ benoemen, waarbij er kort aandacht wordt geschonken aan het productieproces, streekproducten, specialismen en het vakmanschap van jullie als bakkers. Wim Blom zal daarbij de eerste bakker zijn die de maand April zal vormgeven.

Met deze en andere acties hopen we het ambacht en speciaal jullie bakkerijen en producten bekender te maken bij een groter publiek. Daar ligt voor ons een mooie uitdaging. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Marten Wouda (m.wouda@topbakkers.nl).

WIm blom bakker van het jaar.