Over Top Bakkers

Ons concept | Kwaliteit en organisatie | Data en centrale facturatie | Team

bakkerij

Ons concept
65 bakkerijen in heel Nederland

De bij Top Bakkers aangesloten bakkerijen zijn zorgvuldig geselecteerd. Hierbij kijken we naar locatie, passie, kwaliteit/beleving en organisatietalent. Gepassioneerd voor het vak leveren ze veelal aan zowel eigen winkels als aan onze locaties. De naam van de bakker en zijn kennis van de streekproducten zijn dan ook een sterke troef in de regionale smaakbeleving.

Dit onderscheidt ons van organisaties die vanuit één centraal gelegen bakkerij werken. Gezamenlijk kunnen we met de 65 aangesloten bakkerijen heel Nederland beleveren. De ondernemers zijn zo geselecteerd dat ze het gehel land afdekken en in sommige regio’s zelfs dubbel. De bakkerijen leveren meestal in een straal van zo’n 30 tot 40 kilometer rondom de bakkerij.

Hiermee verzekeren we de klanten van korte aanvoer-lijnen en een optimale service in geval van naleveringen of speciale wensen.

Kwaliteit en organisatie
Alleen het beste is goed genoeg

Top bakkers moeten voldoen aan een strenge regelgeving. Voor ambachtelijke bakkerijen betekent dit minimaal de hygiënecode voor brood- en banketbakkerij. In de ontwikkeling wordt de norm verder opgeschroefd naar FSSC22000. Dit betreft een kwaliteit management systeem waarbij de organisatorische processen worden geborgd. Inmiddels is al 70% van de aangesloten Top Bakkers gecertificeerd voor FSSC22000.

Binnen het wettelijke kader dient de bakker ook productinformatie beschikbaar te hebben zoals allergenen. Om de bakkersrecepturen en de bijbehorende ingrediënten direct om te zetten naar productinformatie en allergenenspecificatie, zijn onze bakkers aangesloten op GS1-DAS. Last but not least laat Top Bakkers op het gebied van productkwaliteit bij alle aangesloten bakkerijen jaarlijks een 30-tal producten keuren.

Hierbij testen we niet alleen producttechnisch, maar ook op houdbaarheid en bijvoorbeeld listeria. Deze keuringen vinden allen plaats bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Dit is een onafhankelijk instituut en hét kenniscentrum voor de brood- en banketbakkerij.

speculaas bakker plaat
administratie

Informatie stroomlijnen
Data en centrale facturatie

Datakoppelingen en digitale facturatie zijn mede het handelsmerk van Top Bakkers. Via een modern datasysteem organiseren we niet alleen bestelgemak via uw eigen – of onze bestelsite, onze ICT’ers weten ook op vrijwel elk softwarepakket een koppeling te maken. Ordering, logistiek en facturatie kunnen daardoor volledig digitaal verlopen.

In een samenwerking zetten we hiertoe de ICT-expertise in om van uw bedrijf samen met de onze de ‘taal’ en mogelijkheden af te stemmen. Hierbij zien we het als uitdaging om de bestel- en leverstromen optimaal te kunnen organiseren en administreren. Ons doel is dat u volledig wordt ontzorgd.

Achter de schermen
Ons top team

De overkoepelende organisatie Top Bakkers bestaat uit 18 medewerkers. Wim Doedens is de algemeen directeur. Samen met Marco Simons stuurt hij de medewerkers van het Top Bakkers team aan. Samen zorgen wij er dagelijks voor dat alle informatie rondom klanten, klantcontacten en facturatieafspraken worden opgevolgd.

Onze buitendienst hebben we verdeeld in vijf rayons. Onze accountmanagers werken vanuit hun eigen rayon en onderhouden mede de contacten tussen de klant en de bakker. Met name in het westen van ons land worden zij ondersteund door de winkel accountmanager.