055 - 599 82 22 Bestellen Infocentrum Helpdesk

Zeeland krijgt eerste Glutenvrije Bakkerij!

The Master Bakery (Bliek) in Middelburg start met de productie en verkoop van glutenvrij brood. Na jaren van testen en ontwikkelen zijn de productontwikkelaars van Bliek erin geslaagd een assortiment glutenvrij brood te bakken dat net zo lekker is als ‘gewoon brood’. Gluten, een eiwit dat in tarwe voorkomt, veroorzaakt bij mensen met de auto-immuunziekte Coeliakie zware lichamelijke klachten. Door gluteninname te reduceren voelen Coeliakiepatiënten zicht fitter en gezonder.

Happy Bakers 

Bliek introduceert het glutenvrije brood onder de naam Happy Bakers. Hiervoor is een aparte bakkerij gebouwd omdat glutenvrij brood niet in eens bakkerij gebakken kan worden waar ook brood mét gluten wordt geproduceerd. Het Happy Bakers-assortiment bestaat vooralsnog uit vier soorten: glutenvrij wit en bruin en glutenvrij meerzaden licht en donker.

Verkoop

Bliek gaat het glutenvrije assortiment verkopen via hun eigen winkels en webshop maar het Happy Bakers-assortiment wordt landelijk uitgerold en is straks ook verkrijgbaar bij diverse retailers en speciaalzaken. De producten van Happy Bakers zijn té lekker om te beperken tot alleen Nederland. Export naar onder andere België en Dubai zal daarom niet lang op zich laten wachten.